måndag 30 mars 2009

och historiens coolaste mustaschman är:......trrrrrummmvirrrvelllll.....


1. Sammy Davis Jr.

"Being a star made it possible for me to get
insulted in places where the average Negro
could never hope to go and get insulted."

Han var cool, han var tuff, han var bäst, han blev av med ögat i en bilkrasch!

1959 gick Sammy och polarna i the Rat Pack fram till kassan till det imaginära tivoli som är Las Vegas och sa:-Åkband tack!
Det sägs att Lauren Bacall var den som gav gruppen dess namn efter att ha sett dem återvända till sitt hotell efter en natts festande.
Det var till stor del dessa herrar(förutom Sammy, Frank Sinatra, Dean Martin och Joey Bishop.)som gjorde Vegas till ett att de intressantaste turistmålen i världen.

Som en följd av sina framgångar började Davis att neka uppträda på scener där man praktiserade rasåtskillnad och detta ledde så småningom till att både nattklubbar i Miami Beach och kasinon i Las Vegas rensade undan diskrimineringen. Respekt!

Frågar ni mig så var han inte bara den bästa mustaschmannen i Rat Packet utan till och med den bästa artisten. Det vill inte säga lite i detta sällskapet. Maken till behaglig röst och skön person går inte att hitta.

Sammy dog i strupcancer 1990, 64 år gammal. Alldeles för tidigt kan tyckas, men för att citera min favoritkomiker Bill Maher:
-Kanske kul kostar? Jag väljer 64 Sammy-år före hundra vanliga år vilken dag som som helst!





Slänger med två klipp med våran vinnare. Först en låten Ee O Eleven från Oceans Eleven, alltså orginalet från 1960


och här är han bara sitt coola jag




Petter

1 kommentar:

  1. En annan klassiker med Sammy är Rhythm of life ur Sweet Charity. Han är bara med i den enda scenen, men lyckas spela skjortan av resten av ensemblen i hela filmen.
    Sedan ska han ha respekt för att han bad Linda Lovelace att lära honom deep throat! ;-)

    SvaraRadera